N19137/00 Ella

Född: 2000-06-22        Död: 2013-01-28

Mor: N15120/93 Chocko

Far: N40083/94  NJCH Rikki

Utställning: 2ökl

Jaktprov: Skog 1AK (norge) 3ekl, 2ekl

                   Fjäll 3ökl, 3ekl, 2ekl

HD B

HQ 0,93

Övrigt: Orange/vit, 49,5 cm hög, Svans

Ellas smeknamn på senare tid sedan Cobra och Krozza kom in i bilden har varit Facit och Mentorn. Och de stämmer klockrent. Ella är snällheten själv även om hon alltid har varit den självklara ledaren i hundflocken(och bland alla hundar vi umgås med) vi har dock haft en del "utvecklingssamtal" med henne om vem som bestämmer och vilka regler som gäller för damen gillar att testa gränserna ;-) Ella har nått speciellt i sitt sätt att vara som det inte riktigt går beskriva och som jag aldrig tror jag kommer få nån fler hund som har heller. Ella är lugn och cool till sättet tills det blir dax för jakt då kopplar "jaktidioten" in. Hon har en enorm näsa och envishet vilket vi många gånger fått förundrats över. Hon är en enorm viltfinnare med mycke motor. Sedan ju mer rutin hon fått så... ja kortfattat så har vi haft oerhört mycke skoj i skogen och på fjället med henne!
Ta bara en sådan sak att hon står på löpa och vi är två jägare. Då ser hon till så att båda två är med innan hon går vidare framåt. Då känner man att man är ett Team!

Ella har från första stund skött fågel bra och första fågeln sköt vi efter henne när hon skulle fylla 5månader!

Tvärt emot Cobra och Krozza gillar inte Ella vatten. Visst simmar hon och hämtar pinnar, men bara för att man säger åt henne att göra de. Får hon välja själv går hon ut i vattnet tills de tar i magen, sen vänder hon. =)
Även Apporteringen fick vi jobba en del med för hon är inte lika apportglad som Cobra och Krozza. Dock så har även jag lärt mig saker genom åren vilket säkerligen bidragit till att det var en längre resa att få till apporten på Ella.

Ella är min alldeles superspeciella pärla som nu tyvärr sedan januari 2013 inte finns med oss längre!

 
 
Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)