GOD JUL!

En liten summering av året 2013 som har haft både trevliga och mindre trevliga inslag.

Jaktligt har vi haft många trevliga jaktdagar i skogen även om fågeltillgången inte varit den bästa. Förhoppningsvis bjuder 2014 oss på mer fåglar i skogen =) Vi håller tummarna för de!

Jag har även varit runt på jaktprov och utställningar med båda hundarna och jag måste ju säga att det har gått riktigt bra.

Cobra och jag åkte upp till Rovaniemi på internationell utställning och Cobra blev där BIR och fick Cert och Cacib. I och med detta utökade hon sitt namn med titlarna Finskt Utställningschampion, Nordiskt Utställningschampion och Internationell Utställningschampion (C.I.B). Det var en mycket trevlig resa till finland med andra ord!

I höst fortsatte Cobra jakten på den sista 1ekl för att bli Svenskt Jaktchampion. Den 14sept på skogsprovet i Björkliden utanför Jörn blev drömmen verklighet! Cobra skötte sig så fint som hon alltid gör och i dom absolut sista 5minutrarna i sista släpp hittade hon 2st orrar som hon gjorde ett fint arbete på och därmed kan hon nu även titulera sig Svensk Jaktchampion! Helt underbar känsla och den av hennes alla titlar som för mig väger allra tyngst!

Krozza har också varit iväg på utställningar och det har gått riktigt bra även för henne. Hon har samlat ihop så hon har 2st CK/Cert, så nu fattas det 1st CK/Cert så blir även hon Svensk Utställningschampion. Det blir till att starta på utställning även under 2014 och ni kan ju gissa vad vi har för mål  Vi får se om vi lyckas nå fråm till målet, SE UCh under 2014 

I somras var vi upp till Alta på Norsk bretonklubbs landsträff. Mycket trevligt att träffa alla hundar och människor som var med. Jag gjorde apporttest på både Cobra och Krozza och dom fick Godkänt! Krozza ställde även upp i apporttävlingen som hölls under helgen. Det var en helt annan situation än den som vi har tränat apport i och det kändes som ett bra kvitto på hur jag låg till med Krozzas apportträning inför höstens prov. Och vilket kvitto jag fick! Krozza gjorde snabbaste apporten och gick vidare till finalen och även där hade hon snabbaste apporten! Hon vann med andra ord Apporttävlingen!

Krozza startade 2 dagar på skogsprov i höst. Samma dag som Cobra blev champion gick även Krozza otroligt bra, men fick tyvärr inte vara i fågel. Dagen efter gick hon också bra, men var lite för öppen i söket och lyckades inte få fast en tjädertupp som lättade och då gick hon efter något för långt enl. mitt tycke, men de var hennes enda chans för dagen å hon missade den så inget pris. 

Krozza och jag var även till fjällprovet i Gällivare där hon också sökte riktigt bra enl. mitt tycke. Jag var jättenöjd med henne även om vi inte fick till nått fågelarbete och därav inte kunde få något pris.

Så kom fältprovet i Falköping där vi tillslut lyckades hela vägen. På lördagen gjorde Krozza ett jättefint arbete på rapphöna. Tyvärr så stötte hon i tredje släpp fasaner när hon kom i full fart i medvind och gick efter lite för långt innan hon satte sig och därmed blev de inget pris den dagen. Dagen efter så klaffade allt desto bättre och Krozza fick 1ökl!  Så nu får vi ladda och finslipa dressyren till 2014 och starta i elitklass.

27januari 2013 föddes Tiellas CK kull. Valparna efter Cobra och Ismenningens A-Kasper har utveckats otroligt bra. Det är även fällt fågel för flera av dem  Alla valköpare har gjort kanonjobb med sina små jakthundsämnen. De finns givetvis en hel del jobb kvar, men ni har kommit en bra bit på väg mot en duktig jaktkamrat!

Men allt under året har inte varit trevligt. Dagen efter att valparna föddes, 28januari 2013, så förlorade vi en stjärna och himlen fick en.  Vår älskade underbara Ella fick somna in 12,5år gammal. Gudomlig jakthund med sin enorma näsa, fågelbehandling och uthållighet och helt enorm mentalitet. Vi har dock haft våra utvecklingssamtal, för vi har inte alltid varit helt överens om vilka regler som gäller  men jag har lärt mig enormt mycket av Ella och haft så många fina jaktsituationer både på jakt och jaktprov med henne. Hon var väldigt speciell, på allra bästa sätt, och är fortfarande väldigt saknad av oss alla!

 

Tiellas önskar er alla en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År!

 

 

 

15 dec 2013

 
Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)