.

GOD JUL & GOTT NYTT ÅR

Här kommer en sammanfattning av vårt fina 2014.

Det är mest Krozza som nämnts på hemsidan, men de är givetvis av förklarliga själ iom att det är henne jag varit på prov och utställningar med under detta år. Cobra som är färdigmeriterad är fortfarande fina, snälla och duktiga Cobra och som vanligt hänger hon med på de mesta man gör. Vi har jagat en hel del och när jag och Krozza har varit iväg på prov, så har Cobra varit hos mina föräldrar och varit med pappa och jagat i skogarna kring Arvidsjaur. Hon lever lyxliv och blir lite bortskämd numera ;-) 

Vi hade i maj en valpträff där Tiellas och Ajakawis kennel gick ihop och bjöd Tiellas CK-kull och Ajakawis A-kull på en endags dressyrkurs med Saila Suorsa. Väldigt trevlig dag och kul att träffa alla!

Jag tycker det är oerhört kul med alla engagerade valpköpare! Man måste våga för att vinna och jag tycker det är kul att flera valpköpare gett sig in i hetluften på jaktprov och utställning. Även om man inte lyckas hela vägen och får med sig en premiering hem, så får man egenskapssiffror som visar hundens kapacitet och är ett hjälpmedel i framtida avel. Sen är det bara finslipa diamanterna lite så kommer även premieringarna att komma =)

De premieringar i Tiellas CK-kull som blivit under året i unghundsklass är:
CK Buskas har fått flera fina premieringar på fjällprov, 2*1UK och 2*2UK. Han har även fått excellent på utställning.
CK Axa har fått excellent på utställning.
CK Molle har fått Excellent på utställning.

I början av året var vi rätt mycke uppe i husvagnen i Vuoggatjålme. Där fick vi en hel del bra träning på riporna och det var en härlig vår. Jag startade Krozza på vinterprovet i Klimpfjäll. Där fick hon ena dagen 2ekl och andra dagen gick hon också riktigt bra och hade söksmässigt chans på Cacit enl. domaren. Men man måste givetvis få till ett bra fågelarbete för att få premie och vi fick inte vara i fågel denna "snöstormsdag" på fjället tyvärr. Men jag var riktigt nöjd med hur hon gått dessa dagar.

I juni var Jag, Aina, Lena och Maggan till frankrike på Fransk Bretonklubbs landsträff. Väldigt kul att se så många bretoner på en och samma utställning! Över 200st! Aina hade även haft turen att få köpa Ilex som skulle följa med oss hem till Sverige. Efter vad jag sett av Ilex i höst jaktligt så bestämde jag mig att använda denna trevliga, fina och duktiga hane på Krozza även om han är omeriterad. Det känns som att Krozza- Ilex kan bli en väldigt bra kombination. Om den blir så bra som jag hoppas och tror får framtiden utvisa =) Jag hoppas iaf att det föds en tik till mig i denna kull!

I somras var jag och Krozza iväg på utställningar och i Gällivare så fick hon det sista certet som behövdes för att hon skulle bli Svensk Utställningschampion! Vi var även till Finland där Krozza fick det finska Certet och Cacib vilket gjorde att hon (iom att hon tidigare fått Cacib även i Sverige) blev både Finsk Utställningschampion och Internationell utställningschampion. Så följande tre championtitlar har hon nu framför sitt namn SEUCh FIUCh C.I.B. Svenskt utställningschampion var målet för året, så det nådde vi med andra ord med råge =)

Målet för året på jaktproven var att få ett 1EKL. På skogsprovet i Björkliden så nådde vi även de målet och Krozza fick sitt första 1Ekl skog! Vi for sedan upp till Kiruna där Krozza första dagen fick 1Ekl fjäll! Dagen efter blev det 2Ekl fjäll! Vi åkte ner på fältprov i Falköping där Krozza första dagen fick ett 2Ekl. Vi startade även ett skogsprov sent på hösten och tyvärr var fåglarna väldigt skygga då, så vi fick inte till någon resning, men ett 2Ekl fick vi med oss hem. Krozza är med andra ord otroligt fint meriterad på alla underlag (1ekl skog, 1Ekl fjäll och 2Ekl fält). Jag är väldigt stolt över min lilla jaktkamrat och förutom jaktproven har vi haft många trevliga jaktdagar där Krozza även visat att hon börjar kunna hitta och stå för fåglarna i träden. Hon är en riktigt jaktklok dam med mycke motor min lilla Krozza Bossa Hoppetossa. <3

Som det ser ut nu på sammanställningen på bretonklubbens sida till "Årets Breton hund 2014" "Årets Allround breton 2014" och "Årets utställningsbreton 2014" http://www.breton.se/wp-content/uploads/AretsBretoner2014-12-15.pdf, så ser Krozza ut att ligga riktigt bra till för dessa titlar! Men vi får se när sammanställningen är helt klar och styrelsen går ut med de slutgiltiga resultatet =)

Det har varit ett kanonår detta och nu blickar vi framåt mot ett förhoppningsvis kanonbra 2015!

Tiellas kennel önskar er alla en Riktigt GOD JUL & GOTT NYTT ÅR!

/forsta-sida-tiellas-jakt.jpg

17 dec 2014

 
Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)