Tiellas 2017....GOTT NYTT ÅR!

Ja så var det dags att sammanfatta ännu ett år! 2017!

Flera Tiellas hundar har varit på prov. Alla har inte lyckats få med sig premie hem, men lite finslipning av dressyr så sitter premierna där nästa säsong. Men man ska givetvis ha lite flyt också för att lyckas på prov! =)
Som uppfödare är det oerhört kul när valpköpare startar prov, utställning, BPH, spår  & vatten...osv. Engagerar sig i sin hund helt enkelt. Tackar så hjärtligt för allt ni gör med mina små kottar!


De hundar som fått premier på jaktprov 2017 är:
Tiellas CK Axa
Tiellas CK Buskas
Tiellas KI Dirty Harry
Tiellas KI Dyra Duracell
Alla dessa fyra hundar har dessutom under året blivit elithundar och klivit upp i elitklass/VK. Blir spännande att följa framöver!

Pålamalmens Kingen känns som en Tiellas hund han också iom att Pålamalmens K-kull är född hos mig,så det måste givetvis nämnas att även han har fått premie på jaktprov under året!
Även Krozza får väl vara med på ett litet hörn som blev 2a i den inofficiella skogskampen som var i augusti. En liten kul tävling med otroligt fina priser!

Tre hundar ur KI D-kullen (DirtyHarry, Dyra och DynamitHarry) gjorde BPH (Beteende och personlighetsbeskrivning hund) med väldigt fina reaktioner. De var första gången för mig på mentaltest av hund, men mycket intressant dag med fina lovord från BPH beskrivaren.

Tiellas KI Dirty Harry har startat spår & vatten öppenklass med fina poäng, 10-7!

Sen har vi givetvis som vanligt jagat mycket också!

Cobra som blir 10år nu i februari, pinnar som vanligt på fint. Givetvis märks det att hon inte är 3år längre, men jag tycker hon håller riktigt bra fart och hon har hela hösten bott i Arvidsjaur hos mina föräldrar för att på veckorna kunna hålla pappa sällskap i skogen. Går ingen nöd på henne som har "pensionärsliv" med andra ord ;-) Jag och Erik har då bara jagat med henne på helgerna men med riktigt fint resultat. Jag fick bla skjuta min första hare efter gammelhjärtat vårat!

Krozza, ja vad ska man säga om Krozza. Som vanligt matar hon konstant på så länge vi går, tar med sig all mark och är en fågelfinnare av rang. Att hon sedan ofta hittar fåglar uppe på bergen börjar jag tro hon gör med flit, för att vi ska få förbränna lite extra kalorier av att springa efter henne på tjäderlöpor uppför berg ;-) Nåja, kul har vi och även om skyttet kunde varit bättre så har vi mat i frysen.

Dyra har utvecklats enormt under detta år. Det finns fortfarande finslipningar att göra, men man ser att hon börjar få rutin av alla de jaktdagar vi har i skogen och träningsdagar på vårfjället. Hennes ryggsäck är fortfarande inte full i kunskap som exempelvis Krozza och Cobras, men den lilla Dyrgripen är på god väg. Första tjädertuppen fälldes för henne detta år!

Erik har i höst gjort sina första starter på jaktprov. Han har länge velat prova på, så han och Dyra startade skogsprov tillsammans när inte jag hade möjlighet. Kanske inte riktigt rättvist för Erik att få göra sina första starter i elitklass där det är så höga dressyrkrav ;-), men även om dom inte fick med sig nån premie hem så gick det riktigt bra och dom hade mycke släpptid och bra kritik. Dom hade lite otur med svåra fåglar och väderförhållanden och båda två lite orutin, men alltid har dom lärt sig nått! Låter iaf inte som att det var sista gången Erik skulle starta prov, utan 2018 verkar de bli konkurrens om vem som skall starta Dyra ;-)

Nu längtar vi till vintersäsongen i fjällen!

GOTT NYTT ÅR ALLESAMMANS!!!

/jag-och-hundarna-2017.jpg

 

 

 

 

31 dec 2017

 
Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)