Tiellas KI Dyra Duracell 2ekl fält

Dyrgripen har varit ner på fält för första gången. Vi hade två träningsdagar hos Agneta Andersson och sedan två provdagar.

Lördagen så var Dyra i samstånd med partner, som när föraren frågade domaren "hur ska vi göra nu", tog det som avanskommando och kastade sig framåt vilket då även Dyra gjorde. Upp gick de fasaner och partnern var i de läget duktigare än Dyra på stanna i sådan konkurrens. Hon var dessutom en bit ifrån mig. Jag fick ändå stopp på henne inom 20-30m, så de är jag ändå nöjd med iom att hon inte varit i sån konkurrens med okänd hund tidigare. Men de var givetvis alldeles för långt för elitklass, så då åkte vi givetvis ut!

Söndag gick det betydligt bättre och Dyra sökte fint, stod fint, reste bra, stannade bra...
Första arbetet på en fasan där hade fasanen borrat in sig för att komma bort från regnet, så då hann den inte undan i avansen. Andra arbetet på rapphöna gick bättre även om de var en liten mini Usain Bolt rappis =) Dyra fick gasa på rejält i avansen för att hinna ikapp Rappisen som börjat löpa undan, men upp kom den och lugn satt Dyrgripen.
Sen var hon tyvärr inte lugn i apporten utan de blev en knall/fall apport. Dyra var helnöjd och tyckte hon var duktig som apporterade ;-) medan jag kanske inte var riktigt lika positiv i de läget när domaren sa att tyvärr (som sig enligt reglerna bör) så rök där förstapriset.

Men de var första gången för Dyra på fält och jag är superglad över hur hon skött sig och vi fick dessutom med oss första ekl premien hem. Ett 2ekl!! =)

I och med detta är Dyra meriterad på två underlag. Skog och Fält.=)

 

6 nov 2017

 
Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)