Så har ännu ett år gått! Summering 2015

2015 kom det 4st nya Tiellas kottar till världen, KI D-kullen. Dynamit Harry, Daiwa, Dirty Harry och Dyra Duracell. Blir väldigt spännande att se hur dessa små Krozza-Ilex valpar utvecklar sig under 2016 =) Vi har även en del jobb framför oss innan vår egen lilla Dyra är en färdig jakthund, men hennes erfarenhetsryggsäck har börjat fyllas på och hon har haft sina första stånd ca 5månader gammal. Vi nöter på med dressyren och ser med spänning fram emot Dyras 2016.

Mycket trevligt att se det enorma intresse som fanns för att få valp efter Krozza. Oerhört trevligt att så många människor fått upp ögonen för rasen och vill köpa en liten bretonvalp!

Jag och Aina åkte även till NBK landsträff i Rognan. Kul att träffa alla nya och bekanta norska vänner och även se alla Bretoner som var där och där även många ställdes ut. Det gick riktigt bra för Tiellas CK Buskas på denna utställning, som fick Excellent för domaren som dom säger i Frankrike är den som lär ut hur man bedömmer Breton korrekt. Superkul! Buskas har även fått 3AK på fjällprov under året!

Tiellas CK Molle fick pris i sin första öppenklass start, 2ökl skog! Det var oerhört varmt och med svåra vittringsförhållanden, så det var en riktigt fin prestation!

Tiellas KI Dynamit Harry har varit på sin första utställning i valp 4-6månader. Han fick HP och BIR. Otroligt bra träning inför kommande utställningar framöver!

Pålamalmens Kingen (Krozzas bror) har det också gått riktigt bra för 2015. Han har på fjällprov fått 3ökl och 2ökl i Lofsdalen. Sedan begav han sig in i utställningsringen och fick där Excellent med Cert. Riktigt kul på en så fin och duktig hund som även är oerhört trevlig mentalt!

Vårvintern spenderades som vanligt mycke i fjällen där vi förutom att köra skoter, fiskade, solade å mådde gott, hade många trevliga stunder med hundarna i sök efter ripor på ett fint vårfjäll!
Båda hundarna har skött sig riktigt fin hela året. Cobra är ju pensionär så hon jagar 100% av tiden numera och trivs ypperligt med de. Krozza har även denna höst fått avsätta några av jaktdagarna till jaktprov i jakt på championatet.

De var på skogsprovet i Björkliden som Krozza skötte sig kanonfint hela dagen, och avslutade med en suverän apport på skadskjuten fågel som löpt undan, och fick därmed sista 1ekl skog vilket gjorde henne till Svensk Jaktchampion! Så efterlängtat =) Hon går grymt bra och är en grym fågelfinnare! De är en fröjd att vara å jaga med henne!

Jag hade inte tänkt gå nått mer prov med Krozza efter att hon blev SEJCH men så kom chansen att starta på fältprov nere i Vedevåg. Först två dagars träning där även Dyra fick vara med och sedan två dagars prov för Krozza. Krozza gick fint redan på lördagen, men blev slagen på fågel och kunde därmed trots sina två egna fågelarbeten inte få det efterlängtade förstapriset. På söndagen däremot så klaffade allt och Krozza fick 1ekl med HP!

Krozza är därmed första breton att i Sverige ta 1ekl på alla tre underlag! Skog, Fjäll och Fält.
Är oerhört stolt över henne och ser fram emot många år med min lilla goa jaktmaskin Krozza!

Dyra är som sagt ett oskrivet kort ännu, men hon är en go och glad valp med väldigt mycke energi. Hon har fått vara med i skogen i höst och nu i vår ska hon självklart få träffa på ripor på fjället. Vi slipar på dressyren och erfarenhetsryggsäcken fylls successivt på.

2016 är här.... nytt år med nya möjligheter!

God fortsättning på det nya året allesammans!

/jag-a-hundarna-vinterfjall.jpg

1 jan 2016

 
Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)