_____________TIELLAS NYHETSBLOGG_____________

Pålamalmens Kingen 2ökl fält

6 nov 2017

Pålamalmens K-kull är uppvuxen hemma hos oss, så den ligger mig varmt om hjärtat även om den inte har kennelnamn Tiellas.

Krozzas bror Kingen har idag startat på fält och där gått till ett fint 2ökl!!
Grattis till Robert och Kingen som nu är meriterade på 2 underlag (Fjäll och Fält)! =)

/kingen-4bilder.jpg

Tiellas CK Axa 2ökl, 1ökl fält

6 nov 2017

Efter två träningsdagar på fält så var det äntligen Axas tur att få lyckas på prov. =)

Axa har hela tiden nere i vedevåg sökt otroligt bra. På lördagen förde Hans henne (matte var lite för nervös) och då kammade dom hem Axas första premie, 2ökl!! =)

Söndag så förde Åsa henne och hon gick lika fint då och hade inga minus som drog ner premien nån pinnne.
I och med detta så fick Axa på söndagen 1ökl och klev därmed upp i elitklass!

Ni har gjort ett kanonjobb med min lilla kotte! Grattis Åsa, Hans och Axa! 

 /axa-1okl.jpg

Vi var ett gäng från Norr som for ner för Kurs och prov i Vedevåg. Totalt hade vi 9 hundar som var med på prov och vi fick hela 6premier med oss hem. Det var en lång men ändå relativt lätt resa hem efter dessa fina dagar =)

Tiellas KI Dyra Duracell 2ekl fält

6 nov 2017

Dyrgripen har varit ner på fält för första gången. Vi hade två träningsdagar hos Agneta Andersson och sedan två provdagar.

Lördagen så var Dyra i samstånd med partner, som när föraren frågade domaren "hur ska vi göra nu", tog det som avanskommando och kastade sig framåt vilket då även Dyra gjorde. Upp gick de fasaner och partnern var i de läget duktigare än Dyra på stanna i sådan konkurrens. Hon var dessutom en bit ifrån mig. Jag fick ändå stopp på henne inom 20-30m, så de är jag ändå nöjd med iom att hon inte varit i sån konkurrens med okänd hund tidigare. Men de var givetvis alldeles för långt för elitklass, så då åkte vi givetvis ut!

Söndag gick det betydligt bättre och Dyra sökte fint, stod fint, reste bra, stannade bra...
Första arbetet på en fasan där hade fasanen borrat in sig för att komma bort från regnet, så då hann den inte undan i avansen. Andra arbetet på rapphöna gick bättre även om de var en liten mini Usain Bolt rappis =) Dyra fick gasa på rejält i avansen för att hinna ikapp Rappisen som börjat löpa undan, men upp kom den och lugn satt Dyrgripen.
Sen var hon tyvärr inte lugn i apporten utan de blev en knall/fall apport. Dyra var helnöjd och tyckte hon var duktig som apporterade ;-) medan jag kanske inte var riktigt lika positiv i de läget när domaren sa att tyvärr (som sig enligt reglerna bör) så rök där förstapriset.

Men de var första gången för Dyra på fält och jag är superglad över hur hon skött sig och vi fick dessutom med oss första ekl premien hem. Ett 2ekl!! =)

I och med detta är Dyra meriterad på två underlag. Skog och Fält.=)

 

Cobran brillierar även på Hare

2 okt 2017

Som alla andra helger hela hösten var det jakt även denna helg. Lövfallet har dock börjat, så under en period nu så kommer fåglarna att vara väldigt skygga. Vi har i helgen haft bra med fågel, men skygg fågel, så inget skottillfälle på tjädrar eller orrar. Men Cobran hon är grymt duktig även på Hare och stod fint, reste haren och serverade mig ett ypperligt skottläge vilket resulterade i min och Cobras första fällda hare! =)

Skjuter aldrig hare efter unga hundar, men får man läge när dom är färdiga jakthundar så hålls det inte inne med skott cool

Trots att det började mindre bra med punktering när vi kom tillbaka till bilen efter jakten på lördag em, så blev detta ändå en riktigt bra helg =D

/cobras-forsta-hare.jpg

Tiellas KI Dirty Harry 2ekl fjäll

25 sep 2017

Harry har varit på fjällprov i Klimpfjäll i helgen. Tyvärr var det inte så gott om fågel och det blev bara två premierade hundar på hela helgen. Men Harry var en av de två som lyckades få till ett fågelarbete.
Så Harry kan nu i meritlistan lägga till 2ekl fjäll till de tidigare fina skogspremierna han har.

Stort GRATTIS till Harry, Erling och AnnaCarin.  =)

/dirty-harry-1okl.jpg

Framgångar på skogsprov!

29 aug 2017

Dyra Duracell och Dirty Harry startade i lördags för första gången i ökl och vi gick alla därifrån med ett leende på läpparna.

Kottarna skötte sig ypperligt hela dagen och fick med sig var sitt 1ökl hem från skogsprovet!
På söndag blev det givetvis start i elitklass, men Dyra fick då inte vara i fågel (eff). Harry däremot fick denna dag med sig en 2ekl hem!! Otroligt kul! =)

Stort grattis till Harry och AnnaCarin och Erling! Ni har förvaltat den lilla kotten på bästa sätt och har nu en supertrevlig jaktkamrat i många år framöver. Ser fram emot att följa er fortsatta framfart i EKL.

/dirty-harry-1okl.jpg

Äntligen JAKT! =)

25 aug 2017

"Skit jakt" på er allihopa! =)

/dyra-tjadertupp.jpg

 

Skogskampen 2017

24 aug 2017

Det blev en 2a plats på Skogskampen för mig och Krozza. Ett roligt event där alla stående fågelhundsraser fick starta! Tyvärr inte så många deltagare i år dock, men man får hoppas att fler startar nästa år då det var enormt fina priser!

I morgon är det 25aug och då blir det SKOGSJAKT! =)

Hoppas givetvis på samma premiärlycka som föregående år! 

/jag-och-krozza-med-tjader.jpg

 

Tiellas KI Dirty Harry

7 aug 2017

Tiellas Dirty Harry har roat sig i sommar med utställning och Spår & Vatten.

Att han är fin vet vi ju och han fick även Excellent på utställning!

Sedan är han duktig på apportera och fick på spår och vatten i öppenklass 10-7!

Stort Grattis till Harry och matte Anna-Carin! =)

/harry-vattenapport.jpg

Tiellas Kennelträff 2017

19 jun 2017

Alltid lika trevligt att träffa mina små kottar och deras ägare! Tur med vädret hade vi även i år! =)

Dagens aktiviteter var utställningsträning/tips och spår och vatten.
Men vad vore en kennel utan alla engagerade och duktiga valpköpare?! Är oerhört glad att se hur fint ni förvaltar de små kottarna och vilka fina trevliga jaktkamrater dom blivit!
Givetvis finns det alltid saker att finslipa, men så är livet med en stående fågelhund som oftast har en egen vilja som dom då och då gärna kollar om dom kan få igenom ;-) Eventuellt så kan de ju gå denna gång även om de inte gick förra gången, är ofta deras motto ;-)

Tack allesammans för en jättetrevlig dag! Keep up the good work! =)

/tiellastraff-2017.jpg

/kenneltraff2017.jpg

/kenneltraff-2017.jpg

BPH

17 jun 2017

Nu har vi testat på detta med BPH (Beteende och Personlighetsbeskrivning Hund) för första gången. Väldigt intressant och ännu intressantare när det var tre valpar ur KI D-kullen som skulle gå igenom alla moment samma dag. Kul att kunna jämföra dem =)

Här kan ni läsa lite mer om de olika momenten som görs i denna beskrivning. Klicka på denna länk SKK BPH.

Beskrivaren var imponerad över kullens mentalitet! Alltid trevligt att som uppfödare få såna här fina kvitton på sin uppfödning!

Även Aina och Nisses härliga tax Maggan fixade BPH idag. Intressant att se hur de olika raserna hanterar samma sorts situationer =) Tack för en trevlig dag allesammans!

/img_0151.jpg

Maggan, KI Dirty Harry, KI Dyra Duracell, KI Dynamit Harry

 

Tiellas KI D-kull 2år

4 jun 2017

På dessa 2år som gått har dessa småkottar hunnit bli både trevliga, fina och duktiga jakthundar!

Stort GRATTIS på 2års dagen DirtyHarry, DynamitHarry, Daiwa och Dyra Duracell!!

/image.jpg

Tiellas CK Buskas 1AK!

2 maj 2017

Buskas har i helgen uppnått en stor milstolpe. Han har fått 1AK och blivit VK-hund/Elithund!!

Stort GRATTIS till Buskas, Geir och Solfrid från en stolt uppfödare! Ni har gjort ett kanonjobb med min lilla Kotte! Blir spännande att följa er framfart i VK framöver! =)

/buskas-huvud.jpg

 

Vårvintern spenderas så mycket som möjligt i fjällen! =)

19 apr 2017

Man kan inte annat än må gott såna här dagar!! =)

/jag-och-hundarna-2017.jpg

.

13 apr 2017

GLAD PÅSK ALLESAMMANS!

Som vanligt spenderas påsken i fjällen! Vi hoppas nu på flera dagar med kanonväder, bra skidföre/skoterföre, mycke ripor och bra fiske. God mat och dryck och trevligt sällskap vet vi redan att det kommer bli cool

/inkedkrozza-a-dyra-samstand_li.jpg
Krozza å Dyra i samstånd förra helgen.

← Äldre inlägg

 
Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)