_____________TIELLAS NYHETSBLOGG_____________

Framgångar på skogsprov!

29 aug 2017

Dyra Duracell och Dirty Harry startade i lördags för första gången i ökl och vi gick alla därifrån med ett leende på läpparna.

Kottarna skötte sig ypperligt hela dagen och fick med sig var sitt 1ökl hem från skogsprovet!
På söndag blev det givetvis start i elitklass, men Dyra fick då inte vara i fågel (eff). Harry däremot fick denna dag med sig en 2ekl hem!! Otroligt kul! =)

Stort grattis till Harry och AnnaCarin och Erling! Ni har förvaltat den lilla kotten på bästa sätt och har nu en supertrevlig jaktkamrat i många år framöver. Ser fram emot att följa er fortsatta framfart i EKL.

/dirty-harry-1okl.jpg

Äntligen JAKT! =)

25 aug 2017

"Skit jakt" på er allihopa! =)

/dyra-tjadertupp.jpg

 

Skogskampen 2017

24 aug 2017

Det blev en 2a plats på Skogskampen för mig och Krozza. Ett roligt event där alla stående fågelhundsraser fick starta! Tyvärr inte så många deltagare i år dock, men man får hoppas att fler startar nästa år då det var enormt fina priser!

I morgon är det 25aug och då blir det SKOGSJAKT! =)

Hoppas givetvis på samma premiärlycka som föregående år! 

/jag-och-krozza-med-tjader.jpg

 

Tiellas KI Dirty Harry

7 aug 2017

Tiellas Dirty Harry har roat sig i sommar med utställning och Spår & Vatten.

Att han är fin vet vi ju och han fick även Excellent på utställning!

Sedan är han duktig på apportera och fick på spår och vatten i öppenklass 10-7!

Stort Grattis till Harry och matte Anna-Carin! =)

/harry-vattenapport.jpg

Tiellas Kennelträff 2017

19 jun 2017

Alltid lika trevligt att träffa mina små kottar och deras ägare! Tur med vädret hade vi även i år! =)

Dagens aktiviteter var utställningsträning/tips och spår och vatten.
Men vad vore en kennel utan alla engagerade och duktiga valpköpare?! Är oerhört glad att se hur fint ni förvaltar de små kottarna och vilka fina trevliga jaktkamrater dom blivit!
Givetvis finns det alltid saker att finslipa, men så är livet med en stående fågelhund som oftast har en egen vilja som dom då och då gärna kollar om dom kan få igenom ;-) Eventuellt så kan de ju gå denna gång även om de inte gick förra gången, är ofta deras motto ;-)

Tack allesammans för en jättetrevlig dag! Keep up the good work! =)

/tiellastraff-2017.jpg

/kenneltraff2017.jpg

/kenneltraff-2017.jpg

BPH

17 jun 2017

Nu har vi testat på detta med BPH (Beteende och Personlighetsbeskrivning Hund) för första gången. Väldigt intressant och ännu intressantare när det var tre valpar ur KI D-kullen som skulle gå igenom alla moment samma dag. Kul att kunna jämföra dem =)

Här kan ni läsa lite mer om de olika momenten som görs i denna beskrivning. Klicka på denna länk SKK BPH.

Beskrivaren var imponerad över kullens mentalitet! Alltid trevligt att som uppfödare få såna här fina kvitton på sin uppfödning!

Även Aina och Nisses härliga tax Maggan fixade BPH idag. Intressant att se hur de olika raserna hanterar samma sorts situationer =) Tack för en trevlig dag allesammans!

/img_0151.jpg

Maggan, KI Dirty Harry, KI Dyra Duracell, KI Dynamit Harry

 

Tiellas KI D-kull 2år

4 jun 2017

På dessa 2år som gått har dessa småkottar hunnit bli både trevliga, fina och duktiga jakthundar!

Stort GRATTIS på 2års dagen DirtyHarry, DynamitHarry, Daiwa och Dyra Duracell!!

/image.jpg

Tiellas CK Buskas 1AK!

2 maj 2017

Buskas har i helgen uppnått en stor milstolpe. Han har fått 1AK och blivit VK-hund/Elithund!!

Stort GRATTIS till Buskas, Geir och Solfrid från en stolt uppfödare! Ni har gjort ett kanonjobb med min lilla Kotte! Blir spännande att följa er framfart i VK framöver! =)

/buskas-huvud.jpg

 

Vårvintern spenderas så mycket som möjligt i fjällen! =)

19 apr 2017

Man kan inte annat än må gott såna här dagar!! =)

/jag-och-hundarna-2017.jpg

.

13 apr 2017

GLAD PÅSK ALLESAMMANS!

Som vanligt spenderas påsken i fjällen! Vi hoppas nu på flera dagar med kanonväder, bra skidföre/skoterföre, mycke ripor och bra fiske. God mat och dryck och trevligt sällskap vet vi redan att det kommer bli cool

/inkedkrozza-a-dyra-samstand_li.jpg
Krozza å Dyra i samstånd förra helgen.

Grattis Krozza 6år!

11 apr 2017

Min lilla KrozzaBossaHoppetossa <3 Fågeltillverkaren som på torsdag åter igen får åka upp till fjällen och göra de hon gillar allra mest. Söka fågel på dagarna och mysa i husvagnen på kvällen. De är livet! Vi bara njuter allesammans! Men även Krozza tycker som Cobra att det lilla äcklet snor alldeles för mycket släpptid av henne ;-)

Givetvis skickar vi ett stort GRATTIS till Krozzas bröder Kingen, Kozmo och Kvick också!

/krozza-star-for-ripa.jpg

/krozza-ripor.jpg

 

Tiellas CK Buskas 2AK!

3 apr 2017

Buskas har varit på vinterprov och där fått 2AK, saknade resning! Jättekul! Stort grattis till Buskas, Solfrid och Geir!! =)

/buskas.jpg

Tjejhelg i fjällen

27 feb 2017

9 tjejer på fjället i helgen =) Vi har haft supertrevliga dagar med fällda ripor, duktiga hundar och bra träning och erfarenhet för de yngsta hundarna, fint väder, mycke skratt och oerhört trevligt sällskap. Batterierna kan inte annat än laddas såna här helger!

Denna helg fick Dyra egentid med mig på fjället. Det var jättebra erfarenhet för henne att bara få vara jag och hon tillsammans med flera andra människor och hundar i olika situationer. Hon är ju ung än och hennes erfarenehetsryggsäck fortsätter att fyllas på. Hon har skött sig riktigt fint i helgen både i de situationer hon haft helt själv och även i de situationer där det varit konkurrens, exempelvis i fågeltagningar. Den lilla diamanten skall givetvis fortsatt finslipas och få mer erfarenhet, men jag är riktigt nöjd med de hon presterat! =)

Tack allesammans för en supertrevlig helg!

/dyra-10ripor.jpg

/dyra-lugn-i-flog.jpg

/dyra-sitter-lugn-i-flog.jpg

El Cobra 9år!!

16 feb 2017

Grattis Cobran!!
Gammelhjärtat mitt blir 9år idag <3 Huga nu tycker jag vi stannar klockan!
Men än är de full fart i gamlingen och hon är lika duktig som hon alltid varit =) Eller på vinterfjäll har hon på senare år fått mer tid, så där har hon bara blivit bättre och bättre med åren. Nu ser både jag och Cobran fram emot att få börja vara på fjället och söka vita dunbollar igen! =)
De enda negativa som jag vet Cobra tycker med de, är att "småttingarna" i familjen också följer med och då snor släpptid av henne ;-) Oerhört dumt enligt hennes mening att inte få vara i släpp 100% av tiden ;-) Men hon är ändå rätt cool å smyger med bakom mig när dom andra har fågelarbeten, så man kan säga att hon är med mitt i där allt händer även när hon själv inte är i släpp =)

Cobra brukar även vara med mina föräldrar uppe i fjällen en del när dom är uppe och fiskar. Dom fiskar på isen och Cobra kollar av sjökanten/björkskogen om de finns några ripor. Har hänt ett flertal gånger att hon fått resningsorder på väldigt långt håll från dem som fiskar på isen. Hon stannar och kollar när riporna lättar och fortsätter sedan att söka nya fåglar i sjökanten när dem hon nyss rest försvunnit ur synfältet =). Cobra är en lättsam hund med mycke Will to please och vi hoppas vi får ha henne hos oss, pigg och fräsch, i flera år till! <3

/cobra-reser-ripa-2014.jpg

/cobra-bolkoive-vinter.jpg

Vårvintern är en härlig tid på året!

3 feb 2017

/krozza-ripor.jpg

← Äldre inlägg

 
Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)