Om mig

Lina Granström (fd.Andersson) heter jag. Är född och uppvuxen i Arvidsjaur men bor sedan ett antal år tillbaka i Piteå med min man Erik, dotter Tilly och 4bretoner. Jagar gör vi dock mestadels i skogarna kring Arvidsjaur och Piteå. Någon fjälltur/år blir det också, men mestadels är det i skog vi jagar.

Jag är uppvuxen med Kh.Vorsteh. 
1992 skaffade familjen första bretonen, Tie (Ajaros Ayla-Jacken), en hane från Norge. Tie meriterades aldrig utan var familjens jaktmaskin som hade oändliga energiresurser.
2000 hämtade jag Ella (Chocko-NJCH Rikki) hos uppfödaren Magne Klingsheim i Alta. Ella och jag har haft många roliga stunder både på jakt och jaktprov.
2008 hämtade jag Pålamalmens El Cobra (Elske vant Gillishof-Pasties de la cour des Perdrix) hos uppfödaren Marina Bengtsson i Sollebrunn. Även Cobra har jag fått många otroligt fina stunder med både på jakt, jaktprov och utställning och ännu fler ser jag fram emot. 
2011 föddes min lilla hoppetossa Pålamalmens Krozza (Pålamalmens El Cobra - Delos vom Schanenberg) Vilken dröm det är att få äga och gå på jakt med denna lilla jaktmaskin! Hennes meriter får tala för sig själv! 
2015 utökades flocken med Krozzas dotter Tiellas KI Dyra Duracell (Pålamalmens Krozza- Ilex des marais du Piat) Dyra är som en blandning av mamma Krozza och mormor Cobra. Lite hetare, men grym på hantera tjäder.
2019 utökades flocken med fjärde generationen, Tiellas DA Etta (Tiellas Dyra Duracell- Vinterfjellets SörAlex). Förhoppningen är att hon fortsätter följa i fotspåren av generation 1, 2 & 3. Hur slutresutatet blir vet vi först om ett par år.

I skogen har jag varit sedan jag var liten. Första jaktminnet jag har är från när jag var 4 år. Det har blivit många turer till i skogarna sedan dess och ännu fler ska det bli.

2004 föddes den första kullen i min kennel, Tiellas (Namnet kommer från familjens två första bretoner Tie och Ella). Förutom som familjemedlemmar så har jag mina hundar för jakt och tycker att hundens liv är för kort för att missa en höstjakt pga en valpkull. Jag har uppfödning i mindre skala och försöker därmed ta valpkull som inte inkräktar på höstjakten, som är helig för mig. Oftast tar vi valpkull när det är dags för oss själva för en ny jaktkamrat.

Hoppas att vi ses på någon bretonträff, jaktprov eller utställning framöver!

/jag-och-hundarna-2017.jpg
/jag-a-krozza-arets-hund-jpeg.jpg

/jag-och-krozza-med-tjader.jpg Jag och Krozza efter en trevlig dag i skogen.

tjadertupp.jpg Cobra, Ella å tjäder som jag skjutit efter samstånd

 /11-november.jpgJag och Krozza

/jag-a-dyra.jpg Jag och Dyra

/jag-a-hundarna-fjallen.jpgJag Dyra Cobra & Krozza

 
Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)